Bespaar met sim only abonnementen

zakelijk bellen

telefoonWat betaal jij per maand aan je provider voor je mobiele telefoon abonnement? Het zou zomaar kunnen dat dit oploopt tot wel €50,- per maand (en soms nog meer). Een flinke som geld, die je zeker beter kunt gebruiken.

Waarom dit bedrag soms zo hoog is? Dat heeft ermee te maken dat veel mensen een abonnement hebben inclusief smartphone. Alhoewel in het verleden soms werd beweerd dat dit een ‘gratis’ telefoon zou zijn, is dit natuurlijk niet de waarheid.

Tegenwoordig sluit je het abonnement af en een lening voor het toestel. Vroeger werd er veel geadverteerd met ‘gratis’ telefoons en waren mensen zich er niet van bewust dat ze betaalde voor de telefoon. Gelukkig is dat nu dus veranderd. Sluit jij echter een zogenaamd sim only abonnement af, dan betaal je enkel en alleen voor de bundel. Een telefoon zul je zelf moeten verzorgen. Zo bespaar je behoorlijk op de kosten. Een gemiddeld abonnement met 1GB data en 200 minuten, kun je al afsluiten voor onder de €15,- per maand. Flink lager dan bij abonnement in combinatie met een telefoon. Je besparingen kunnen zo dus flink oplopen. Zeker wanneer je hier op jaarbasis naar kijkt, dan gaat het namelijk al snel over enkele honderden euro’s. Toch een leuk bedrag om bijvoorbeeld een groot feest van te houden.

Nieuwe telefoon

Als je voor een sim only abonnement kiest, dan heb je dus vaak niet de nieuwste telefoon in je bezit. Je kunt je huidige telefoons een flink opschonen om deze weer wat sneller te maken, maar je kunt ook een geheel nieuwe telefoon aanschaffen, bijvoorbeeld een wat voordeliger model wat niet zo super duur is. Ook is rondvragen bij kennissen voor een telefoon een goed idee, zo kun je vaak voor een leuk prijsje een oudere telefoon overnemen die mensen niet meer gebruiken. Het meest voordelige is natuurlijk om je huidige telefoon te blijven gebruiken, je hoeft dan geen bijkomende kosten te maken om bereikbaar te blijven.