Goud verkopen? Ontvang de beste prijs! 

Nu de goudprijs zijn hoogste niveau heeft bereikt sinds 9 jaar, is het logisch dat sommige mensen hun goud willen gaan verkopen. Als je geld nodig hebt en nog goud achter de hand hebt, dan is nu misschien wel een goede tijd om te gaan verkopen. Er zijn natuurlijk ook de echte ‘gold bugs’ die hun goud nooit zullen omwisselen voor fiat geld.  

Goud zal waarschijnlijk altijd zijn waarde behouden, waar je met fiat geld er eigenlijk wel zeker van kan zijn dat het ieder jaar 2% minder waard zal worden. De centrale banken hebben 2% namelijk grofweg als hun target voor inflatie. Goud heeft in de afgelopen jaren een flinke daling gezien, maar de prijzen schieten nu door het dak. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de monetaire verruiming (het ‘bijdrukken’ van geld).  

Valuta op een digitaal scherm 

We zetten bijdrukken daar even tussen aanhalingstekens, omdat het hier niet om fysieke biljetten gaat. De centrale banken zoals de Federal Reserve en ECB hoeven tegenwoordig helemaal geen biljetten meer te drukken. Ze voegen gewoon een aantal cijfertjes toe aan een digitaal scherm en POEF! Daar is het geld. Volgens sommige is dit de grootste misdaad die er bestaat, maar het is nu eenmaal de manier waarop het fiat geld systeem werkt. 

Goed, terug naar het verkopen van je goud. Als je dan toch hebt besloten om je goud te verkopen, dan wil je daar natuurlijk de hoogste prijs voor ontvangen. Kies altijd voor een betrouwbaar adres, dat is misschien wel het belangrijkste. Want als er geld bij komt kijken, zijn er natuurlijk altijd mensen die hier een slaatje uit willen slaan. Ze lokken je naar binnen met belofte over de hoogste goudprijs, maar bedonderen je waar je bij staat. Lang niet alle goudinkopers doen dit hoor, het grootste deel is gewoon eerlijk. Maar er zijn altijd een aantal rotte appels die het voor iedereen verpesten.  

Hoogste goudprijs ontvangen  

Voordat je daadwerkelijk je goud gaat verkopen, is het dan ook aan te raden om je te verdiepen in de inkoper. Zijn er reviews online te vinden van het bedrijf? Hebben ze een fysieke locatie waar je naartoe kunt gaan? Allemaal zaken om rekening mee te houden en je goed op voor te bereiden. Misschien nog wel belangrijker is dat je ook goed weet wat je goud ongeveer waard is. Hiervoor kun je van te voren research doen op het internet. De goudprijs kun je gewoon online vinden. Wel is het belangrijk om je te realiseren dat dit zeker niet de prijs is die je als consument zult gaan ontvangen. Er is altijd nog een marge voor de inkoper, die natuurlijk ook het risico neemt dat de prijs van goud lager gaat worden nadat hij het goud van jou gekocht heeft.