Lees jij de krant op een tablet of telefoon?

krant lezenJe ziet het steeds vaker, bijvoorbeeld op openbare plekken zoals een koffiezaakje. Mensen die een krant aan het lezen zijn, maar dan op een scherm. Bijvoorbeeld een krant of tablet. Diverse kranten bieden een dergelijk abonnement aan. Je krijgt dan de krant ‘in de bus’ op de applicatie. Het is dus niet hetzelfde als het nieuws lezen op het internet, het is echt de krant zelf met uitgebreide interviews e.d. maar dan in digitale vorm.

Op zich natuurlijk wel een goede ontwikkeling. Steeds meer mensen hebben natuurlijk hun tablet en smartphone altijd bij de hand, zodat ze hier ook best het nieuws op kunnen consumeren. Ook vanuit een ecologisch standpunt is het een goede ontwikkeling, er is immers een stuk minder papier nodig. Sommige mensen zijn dan ook helemaal fan van zo’n digitaal abonnement. Bijvoorbeeld de Volkskrant heeft dit beschikbaar.

Niet iedereen is even positief

Er zijn natuurlijk ook mensen die het lezen van de krant op een scherm wat minder vinden, wat ook wel te begrijpen is. Lezen gaat over het algemeen toch net iets prettige wanneer het op papier staat. Als je bijvoorbeeld een boek leest op een tablet dan is dat vaak een stuk minder prettig dan een papieren boek lezen. Het licht van het scherm is toch wat minder prettig voor de ogen. Niet iedereen heeft er veel last van, maar sommige mensen hebben gewoon nog veel liever hun ‘echte’ papieren krantje in de bus. Dat is uiteraard ook gewoon een optie bij de kranten die dit aanbieden. Maar de wat jongere generatie lijkt toch zeer geïnteresseerd te zijn in deze digitale kranten, het is in ieder geval een goede manier voor de dagbladen om nieuwe leden aan zich te binden. Ook kranten gaan dus met hun tijd mee!