Voordelig op de zaak bellen

Heb jij een eigen zaak?

Als dat het geval is, dan ben je dus een ondernemer! Je ziet dit tegenwoordig steeds vaker terug dat mensen een eigen bedrijf hebben of als ZZP’er aan de slag gaan. Zeker onder de jongere mensen is het enorm populair om zo te werken. De overheid is het ook erg aan het stimuleren.

Want als je werkt als ondernemer krijg je allerlei belastingvoordelen. Zou je hetzelfde verdienen als iemand in loondienst, dan zul je als ondernemer dus meer overhouden om te besteden. Wel is het natuurlijk een onzekerder bestaan op deze manier. Je moet zelf voor opdrachten zorgen en je staat er in principe helemaal alleen voor.

Bellen voor je werk

zakelijk bellenDe kans is groot dat je regelmatig moet bellen voor je werk. Je moet bijvoorbeeld bereikbaar zijn voor nieuwe klanten en je moet bestaande klanten kunnen bellen. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat je een telefoon abonnement nodig hebt voor je werk. Je kunt een zakelijk telefoon abonnement afsluiten en de kosten van je winst aftrekken. Dit scheelt weer! Laat je hier overigens wel goed over adviseren door een boekhouder of een accountant. Er zitten namelijk wel een aantal regels aan verbonden, je kunt namelijk niet altijd de kosten aftrekken. Maar voor de meeste zelfstandige en eenmanszaken is dit wel mogelijk.

Een internet abonnement is tegenwoordig natuurlijk ook niet meer weg te denken. Als ondernemer heb je waarschijnlijk je internet abonnement op je telefoon nodig om dingen op te zoeken en je bedrijf te kunnen voeren. Daarnaast kun je met je mobiele data je werk overal mee naartoe nemen. Heb je bijvoorbeeld een afspraak bij een klant die zijn WIFI wachtwoord niet weet, dan kun je het internet van je mobiele telefoon gebruiken om te delen met je laptop. Dit komt natuurlijk veel professioneler over. Ook heb je voor digital signage in een winkel vaak een internet verbinding nodig, als backup kan er bijvoorbeeld 4G internet gebruikt worden.

Sommige zelfstandigen en ondernemers hebben de mogelijk om overal te werken op hun laptop. Dit is vanzelfsprekend enorm leuk. Je ziet in koffietentjes dan ook vaak mensen zitten te werken met een laptop, maar je kunt ook je computer meenemen en een middagje vanaf het strand gaan werken. Allemaal mogelijkheden wanneer je dus zakelijk een telefoon abonnement afsluit!

Onbeperkt internet

Als je in de begin tijd van het mobiele internet een abonnement afsloot, dan kreeg je daarbij vrijwel altijd onbeperkt internet. Je kon dus zonder limiet surfen, filmpjes kijken en e-mails verzenden. Doordat het dataverbruik steeds meer toenam, hebben de providers hier helaas een einde aan moeten maken. De kosten werden simpelweg te hoog. Tegenwoordig is het dan ook gebruikelijk dat je een databundel afsluit bij je abonnement. Je koopt van te voren een aantal MB’s in en hiervan kun je vervolgens gebruik maken gedurende de maand. Je zult dus wel in de gaten moeten blijven houden hoeveel je precies verbruikt.

Vrijwel alle providers hebben een applicatie waarmee je dit eenvoudig kunt doen, vaak kun je ook instellen dat je een SMS bericht ontvangt als je bundel bijna leeg is. Je ziet in de afgelopen jaren nu toch weer providers die het onbeperkte internet gaan aanbieden. Dit kan in sommige gevallen toch wel interessant zijn, zeker als je zakelijk een abonnement afsluit. Je hebt dan nergens omkijken naar en als je een keertje wat meer data verbruikt dan normaal, dan komt er niet meteen een dikke rekening aan het einde van de maand. Wij raden mensen dan ook aan om eens een gemiddelde te nemen van het dataverbruik en op basis daarvan een keuze te maken voor een bundel.